За съжаление такива има, но не ги хваща законът  Десетата жертваДеветгодишно

...
За съжаление такива има, но не ги хваща законът  Десетата жертваДеветгодишно
Коментари Харесай

Най-големите трагедии по време на концерти минават без съд

За страдание такива има, само че не ги хваща законът
 

 

Десетата жертва

Деветгодишно момче стана десетата жертва на концерта на Травис Скот на 5 ноември на фестивала " Astroworld " в Хюстън. Американският рапър е прочут с рисковото си държание на сцената, само че не е единственият, провокирал нещастия. През 2015 година той провокира почитателите си на музикалната демонстрация " Lollapalooza " да прескачат парапетите.Тогава е наказан на година надзираване, откакто се признава отговорен за безразсъдно държание. През 2017 година е задържан, тъй като приканва феновете си да заобиколят защитата и да се приближат до сцената.Отново се признава за отговорен и заплаща санкция. Съди го и почитател, който твърди, че е останал неподвижен, когато е изтласкан от трети балкон на концерт в Ню Йорк през 2017 година Тогава Скот приканва присъстващите да скачат.Повече от 300 души съдят Травис Скот и Дрейк, който се качва на сцената в Хюстън за 10 минути с него, както и " Live Nation " - един от най-големите уредници на концерти в света, а и управата на парка, където е проявата навън. Изпълнителят предложи помощ на потърпевшите.И в същото време отбраната му без подозрение ще изтъкне, че той оставя сигурността в ръцете на експерти.

100 000 вилнеят на Pearl Jam

Като покруса ще бъде запомнен и фестивалът " Roskilde " в Дания през 2000 година Тогава хедлайнер е групата " Pearl Jam ", а повече от 100 000 души отиват да ги видят и чуят онлайн. В един миг тъплапа напираа към сцената, в резултат на което бандата е помолена да приключи осъществяването си, само че към този момент е късно. Публиката е отвън надзор. Стъпкани са девет души.

11 жертви на концерт на The Who

Концерт на група " The Who " в Синсинати през 1979 година взима 11 жертви, а 27 са съществено ранени. Билетите тогава са без места и когато музикантите вършат инспекция на звука, почитателите вземат решение, че шоуто стартира. Всички се втурват напред и стъпкват паднали хора.

Трагедия по време на шоу на Rolling Stones

Името на именитите " Rolling Stones " също се свързва с покруса, случила се по време на тяхна изява. Те афишират гратис шоу на пистата " Altamont " в Калифорния през 1969 година, като ангажират за сигурността моторния круб " Тhe Hells Angels ".Мотористите обаче се оказват склонни към принуждение. 18-годишно момиче умира от прободни рани, а други двама - откакто са блъснати с автомобил. Един се удавя.

Концерти на други групи, да вземем за пример на " Guns N` Roses " в Торонто през 1992 година, или фестивалът Удсток 1999 ще бъдат запомнени с нанесените вреди от разбеснялата се аудитория.

Според специалисти сходни произшествия са предотвратими, а жертвите са сложени в обстановки отвън контрола им от уредниците. Една от аргументите те да се повтарят е, че тежки присъди за такова безгрижие няма.

Ужасът в парижката " Батаклан "

Смъртта на 87 фенове на концерта на " Ийгълс ъф дет метъл " в Париж е една от най-ужасяващите нещастия, разигравали се в миналото на рок конгреси. Това стана по време на големия терористичен акт във френската столица, където пострадаха хора и на други места в Париж.

Пожар в Букурещ, починаха и музиканти

Пожар по време на концерта на румънската хеви метъл група Goodbye To Gravity в букурещкия клуб Colectiv лиши живота на 51 души, измежду които и петима от музикантите. Оцеля единствено вокалистът Андрей Галют. Причина за пожара е нередовност в пиротехническата система на Goodbye To Gravity.

Вентилационна решетка в Сонам и ураганът в Белгия

На концерт на групата 4Minutes в южнокорейския град Сонам починаха 16 души. Вентилационната решетка, върху която били застанали, се счупила и паднали от 20-метрова височина.На белгийския фестивал " Пукелпоп " починаха 5 души, а други 140 пострадаха. Нещастието беше провокирано от мощен вятър, който стовари върху публиката дървета, тенти и счупени осветителни мачти. През август 2015-а на същия фестивал се взриви газова бутилка в палатковия лагер. Няколко индивида бяха откарани в болница.Мощен ентусиазъм напразно пък събори сцената върху феновете, които чакаха шоуто на бандата Sugarland на панаир в американския град Индианаполис. Починаха 7 души, а 58 бяха ранени.

 Масовото сборичкване в Миас

На рок фестивала " Торнадо " в уралския град Миас няколко десетки души, въоръжени с бейзболни бухалки и шокови палки, нападнаха феновете. Рани получиха 17 индивида. Организатор на мелето се оказа предприемачът Роберт Назарян, след това наказан на 6 години затвор. Заедно с него зад решетките бяха тикнати още 12 негови съучастници.Психично болен простреля китариста на PanteraНа концерт в Кълъмбъс, щата Охайо, 25-годишният Нейтън Гейл простреля напряко на сцената някогашния китарист на групата " Пантера " Даръл Ланс Абъд, прочут с прякорите Даймънд Даръл и Даймбег Даръл. Гейл лиши живота на още трима души и рани тежко други двама, преди да се самоубие. Той бил луд почитател на Pantera и считал, че Даръл е отговорен за разпадането на бандата.На лайв на групата " Грейт Уайт " в клуб The Station в американския град Уест Уорик починаха 100 души, а ранените бяха над 230. Причина за нещастието е нередовност на пиротехническата машина. Част от хората се задушили до гибел от гъстия дим, а други били стъпкани от тълпата, която под паника се опитвала да напусне помещението.Дълъг е описът на сходни трагични събития. в тази ситуация неуместното е, че доста постоянно в действителност законът не ги лови...
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР